preloader

HLA Typing

HLA در پيوند عضو، جهت انتقال پلاكت سازگار در بيماران مقاوم به درمان و همچنین کمک به تشخیص بیماریهای خود ایمن و التهابی کاربرد دارد. در عمل پیوند علاوه بر تشابه گروه خونی و Rh بین فرد دهنده و گیرنده، باید حداکثر تجانس بین آنتی ژن های HLA نیز برقرار باشد؛ در غیر این صورت فرد گیرنده در برابر عضو پیوندی عکس العمل نشان داده که منجر به رد پیوند خواهد شد.

آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک آرما  با در اختیار داشتن بهترین تجهیزات مولکولی و تهیه بهترین کیت های آمریکایی مورد تأیید FDA تست های HLA تایپینگ را زیر نظر متخصص ژنتیک پزشکی  انجام می دهد.

HLA-B27

اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing spondylitis) یک نوع بیماری روماتیسمی مزمن است که عمدتا ستون مهره و مفاصل ساکروایلیاک (مفصل ساکروایلیاک مفصل بین استخوان ساکروم و لگن است) را گرفتار می‌کند. اسپوندیلیت به معنای التهاب ستون مهره است و انکیلوزان به این معنا است که استخوان‌ها تمایل دارند به یکدیگر جوش خورده و متصل شوند. اسپوندیلیت انکیلوزان موجب جوش خوردن مهره‌ها در ستون فقرات می‌شود.

 نوع تشخیصی B27 : HLA

یوئیت (Uveitis) به التهاب بافت یوه چشم گویند. یوه لایه میانی چشم است و شامل عنبیه، جسم مژگانی و مشیمیه می‌باشد. بسیاری از انواع یوئیت مزمن هستند و ممکن است منجر به برخی عوارض از جمله آب مروارید، کاهش یا افزایش فشار چشم، آب سیاه، مشکلات شبکیه شود. هر یک از این عوارض ممکن است منجر به کاهش دید شود. این بیماری ممکن است در هر سنی بروز کند. بیشتر بیماران دچار یوئیت میانی، در سنین طفولیت یا جوانی مبتلا می‌شوند.

HLA

نوع تشخیصی B27 : HLA

آرتریت پسوریازیک یک بیماری خودایمنی مزمن است که به شکل التهاب پوست (پسوریازیس) و مفاصل (آرتریت التهابی) مشخص می‌شود که با نشانه‌هایی مانند درد، تورم، گرمی مفاصل مبتلا، ناخن‌های چاله دار و… همراه است. این بیماری بیشتر روی مفاصل انگشتان و مهره‌های کمری و گردن اثر می‌گذارد ولی ممکن است هر یک از مفاصل بدن مبتلا شوند.

نوع تشخیصی B51/52 : HLA

سندروم بهجت یا بیماری بهجت یک وسکولیت سیستمیک (به مفهوم وجود التهاب در رگ‌های خونی قسمت‌های مختلف بدن) است که علت آن معلوم نیست. مخاط‌ها (یعنی نسوج بوجود آورنده موکوز که در پوشش جهاز هاضمه، دستگاه تناسلی و ادراری وجود دارند) ونیزپوست را درگیر می‌کند و علایم اصلی آن زخم‌های راجعه در دهان و دستگاه تناسلی، درگیری‌های چشمی، درگیری درپوست، رگ‌های خونی و سیستم عصبی است. مطالعات اخیر روی عده زیادی از بیماران نقش احتمالی استعداد ژنتیکی را در ابتلا به بیماری بهجت مطرح می‌کند. هیچ عامل شروع کننده خاصی برای این بیماری شناخته نشده است.