preloader

ماکرو پرولاکتین

 
ماکروپرولاکتین یک کمپلکس مولکولی بزرگ از هورمون پرولاکتین است که به ایمونوگلوبولین G متصل شده و در برخی از افراد در گردش خون یافت می‌شود. این فرم از پرولاکتین فاقد فعالیت بیولوژیک است اما می‌تواند در آزمایش‌های ایمونولوژیک باعث افزایش کاذب مقدار پرولاکتین شود​​​​.ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ  ﯾﮏ ﻫﻮرﻣﻮن ﮔﻠﯿﮑﻮﭘﺮوﺗﺌﯿﻨﯽ ﻣﺘﺮﺷﺤﻪ از ﻫﯿﭙﻮﻓﯿﺰ ﻗﺪاﻣﯽ اﺳﺖ، ﮐﻪ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ در ﺷﯿﺮزاﯾﯽ دوران ﺣﺎﻣﻠﮕﯽ دارد. اﯾﻦ  ﻫﻮرﻣﻮن ﻋﻼوه ﺑﺮﻧﻘﺶ آن در دوران ﺑﺎرداري، در ﺗﻨﻈﯿﻢ ﻓﺸﺎر اﺳﻤﺰي، رﮔﺰاﯾﯽ و ﺗﻨﻈﯿﻢ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ ﻧﯿﺰ نقش مهمی ایفا ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. وﺟﻮد ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﺑﺎﻻي ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ در زﻧﺎن ﺑﺎ نازایی ﺗﺮﺷﺢ ﻏﯿﺮﻃﺒﯿﻌﯽ ﺷﯿﺮ  ﻗﻄﻊ قاعدگی ، ﺧﺸﮑﯽ واژن و ﻣﻘﺎرﺑﺖ دردﻧﺎك  و در ﻣﺮدان ﺑﺎ ازدﺳﺖ دادن ﻣﯿﻞ جنسی (Libido) همراه اﺳﺖ. ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺳﺮم اﻧﺴﺎن، ﻣﻮﻟﮑﻮﻟﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ از ﻧﻈﺮ  اﻧﺪازه ﭼﻨﺪﮔﻮﻧﻪ ﺑﻮده و ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﻪ ﺳﻪ ﺷﮑﻞ در ﺳﺮم اﻧﺴﺎن وﺟﻮد دارد. ﻣﻮﻟﮑﻮل  23 ﮐﯿﻠﻮداﻟﺘﻮﻧﯽ، % 85 ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﻣﻮﺟﻮد در ﺳﺮم اﻓﺮاد ﻃﺒﯿﻌﯽ و ﻧﯿﺰ اﻓﺮاد ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻮﻣﺎ را ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽ دﻫﺪ.
سایر اشکال شامل دیمر 50ﮐﯿﻠﻮداﻟﺘﻮﻧﯽ ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿن بزرگ و شکل خیلی بزرگ 150 تا 170 کیلودالتونی یا ماکروپرولاکتین است که Ma PRL نیز ناﻣﯿﺪه ﻣﯽ ﺷﻮد . در اﮐﺜﺮ ﻣﻮارد ﻣﺎﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﻣﺘﺸﮑﻞ از ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﻣﻮﻧﻮﻣﺮ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﮔﻠﻮﺑﻮﻟﯿﻦ ﻫﺎي ﻣﻮﺟﻮد در ﺳﺮم ﺑﻪ وﯾﮋه IgG متصل اﺳﺖ، اﮔﺮﭼﻪ ﺳﺎﯾﺮ اﺷﮑﺎل ﻧﻈﯿﺮ اوﻟﯿﮕﻮﻣﺮ ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﮔﻠﯿﮑﻮزﯾﻠﻪ، ﮐﻪ داراي وزن ﻣﻮﻟﮑﻮﻟﯽ ﺑﺴﯿﺎر ﺑﺎﻻ ﻧﯿﺰ ﻫﺴﺖ، ﮔﺰارش ﺷﺪه اﺳﺖ. در ﺑﺮﺧﯽ از ﺑﯿﻤﺎران دﭼﺎر  اﻓﺰاﯾﺶ ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺳﺮم، ﺷﮑﻞ ﻋﻤﺪه ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﻣﻮﺟﻮد در ﺳﺮم از ﻧﻮع ﻣﺎﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺑﻮده و از آﻧﺠﺎﯾﯿﮑﻪ اﯾﻦ ﻧﻮع ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﻧﺪازه ﺑﺰرﮔﯽ ﮐﻪ دارد ﻗﺎدر ﺑﻪ ﺧﺮوج از ﻓﻀﺎي ﻋﺮوﻗﯽ ﻧﻤﯽ ﺑﺎﺷﺪ، از ﻧﻈﺮ ﺑﯿﻮﻟﻮژﯾﮏ ﻏﯿﺮﻓﻌﺎل اﺳﺖ.
مرکز تخصصی ژنتیک آرما، یکی از بهترین آزمایشگاه‌های کرج برای انجام انواع آزمایش است. نتایج آزمایش‌ها در این مرکز با رعایت دقیق کلیه استانداردها، دارای حداکثر دقت است. تخصص و مهارت نیروهای آزمایشگاه آرما ، و کیفیت و دقت دستگاه های بکار رفته رد آزمایشگاه آرما ، آن را تبدیل به یکی از مجهزترین مراکز آزمایشگاهی بخش خصوصی در استان البرز  کرده است.
علاوه بر امکان مراجعه حضوری به این مرکز آزمایشگاهی امکان استفاده از خدمات نمونه گیری در منزل نیز برای شما عزیزان وجود دارد.

 

ارزیابی آزماتیشگاهی ماکرو پرولاکتین:

Gel Filtration chromatography (GFC) روش طلایی و استاندارد اندازه گیری ماکرو پرولاکتین است اما این روش بسیار مشکل و زمان بر است . روش رسوب با پلی اتیلن گلیکول جایگزین آن شده و روشی بسیار ساده ، ارزان قیمت و قابل اعتماداست .
دراین روش سرم بیمار با پلی اتیلن گلیکول مخلوط شده و انکوبه می شود ، سپس سانتریفیوژ شده و از محلول رویی بدست آمده مجددا پرولاکتین اندازه گیری می شود
ریکاوری کمتر آز 40% پرولاکتین بعد از استفاده از PEG معیار قابل اعتمادی جهت وجود ماکروپرولاکتین است و مقادیر بالاتر از 50% ، تشخیص ماکرو پرولاکتین را رد می کند . البته نتایج این آزمایش ها در بیماران با مقادیر بالای ایمونوگلوبولین ها همانند میلوم IgGو هیپرگاماگلوبولینمی پلی کلونال به دلیل احتمال رسوب همزمان پرولاکتین منومر در زمینه غلظت بالای ایمونوگلوبولین باید با احتیاط تفسیر شود.
 

ارزیابی رادیولوژیک:

شواهد مثبت رادیولوژیک در ماکروپرولاکتینمی نسبت به هیپرپرولاکتینمی واقعی بسیار کمتر هستند اما در یک مطالعه جدید ، مواردی از آنومالی های رادیولویک مشاهده شده است و توصیه می شود که MRI در کنار آزمایش اندازه گیری ماکرو پرولاکتین (PEG) انجام شود.
ماکروپرولاکتینمی وابسته به سن و جنس نیست هرچند که در بانوان شایع تر است. این بیماران سیکل های قاعدگی طبیعی دارند ، بندرت در آنان گالاکتوره دیده می شود و معمولا حاملگی بدون دخالت پزشکی در آنها اتفاق می افتد با این حال در گروهی از این بیماران که همزمان با ماکروپرولاکتین ، غلظت پرولاکتین منومر هم بالاتر است ، علائم هیپرپرولاکتینمی دیده می شود . دلایل بدون علامت بودن این بیماران ، ناتوانی ماکروپرولاکتین دراتصال به رسپتورش و فعالیت بیولوژیک کم آن به دلیل حضور ضعیف آن در فضاهای خارج عروقی است . به دلیل درشت تر بودن ملکول.
همکاران ما در آزمایشگاه ژنتیک آرما با شماره تلفن‌های 36113-026 و یا از طریق پیام رسان ایتا /روبیکا /بله با شماره 09199770970 منتظر دریافت سؤالات و راهنمایی شما در این زمینه هستند.
همچنین در آزمایشگاه آرما برای دریافت نتیجه آزمایش، نیازی به مراجعه حضوری نیست و برای دریافت نتیجه آزمایش به صورت رایگان، می توانید به بخش جوابدهی آنلاین در سایت آزمایشگاه آرما مراجعه کنید.همچنین تمامی جواب ها به صورت لینک برای شما پیامک میشود .

ﻣﻘﺎدﯾﺮ  ﺑﺎﻻي ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ

ﻣﻘﺎدﯾﺮ  ﺑﺎﻻي ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ در اﯾﻦ اﻓﺮاد اﻏﻠﺐ ﺑﺎ ﻋﻼﺋﻢ ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ ﻫﻤﺮاه ﻧﻤﯽ ﺑﺎﺷﺪ و ﻟﺬا ﻣﺎﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻤﯽ ﺑﺎﯾﺪ از ﻫﺎﯾﭙﺮﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻤﯽ واﻗﻌﯽ ﮐﻪ ﻋﻼﺋﻢ ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ داﺷﺘﻪ و ﻧﯿﺎز ﺑﻪ درﻣﺎن دارد ﺗﻔﮑﯿﮏ ﺷﻮد. ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽ رﺳﺪ ﻣﺎﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻤﯽ ﺑﻪ ﻣﺮاﺗﺐ ﺷﯿﻮع ﺑﯿﺸﺘﺮي از آﻧﭽﻪ ﻗﺒﻼً ﺗﺼﻮر ﻣﯽ ﺷﺪ، دارد و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﯿﻮع  10 ﺗﺎ40   درﺻﺪي از اﯾﻦ ﭘﺪﯾﺪه را ﮔﺰارش ﻧﻤﻮده اﻧﺪ.  در ﺻﻮرت ﻋﺪم وﺟﻮد ﺣﺪاﻗﻞ ﯾﮑﯽ از ﻣﻮارد زﯾﺮ، ﺑﺎﯾﺪ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻧﺘﯿﺠﻪ آزﻣﺎﯾﺶ ﺑﻪ ﭘﺰﺷﮏ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﮐﺮد، ﮐﻪ ارزﯾﺎﺑﯽ ﺑﯿﻤﺎر  از ﻧﻈﺮ وﺟﻮد  ﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻤﯽ  را ﻣﺪﻧﻈﺮ ﻗﺮار دﻫﺪ.
1.عدم ﺗﺨﻤﮏﮔﺬاري ﮐﻪ ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﺑﯽ ﻧﻈﻤﯽ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﯾﺎ ﻧﺒﺎﺷﺪ.
٢. ﻗﻄﻊ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ و ﮔﺎﻻﮐﺘﻮره ﯾﺎ ﺗﺮﺷﺢ ﻏﯿﺮﻣﻌﻤﻮل ﺷﯿﺮ از ﭘﺴﺘﺎن
٣. ﻓﻘﻂ ﮔﺎﻻﮐﺘﻮره
٤. ﺧﺸﮑﯽ واژن ﮐﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﺎ ﻣﻘﺎرﺑﺖ دردﻧﺎك و از دﺳﺖ دادن ﻣﯿﻞ ﺟﻨﺴﯽ ﻫﻤﺮاه اﺳﺖ.

 

ﺗﺸﺨﯿﺺ ﻣﺎﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻤﯽ

ﺗﺸﺨﯿﺺ ﻣﺎﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻤﯽ ﺑﺎ ﯾﮏ آزﻣﺎﯾﺶ ﺳﺎده ﮐﻪ در اداﻣﻪ ﺑﻪ دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞ آن اﺷﺎره ﻣﯽﮔﺮدد، ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﯿﻤﺎر را از ﻣﺴﯿﺮﻫﺎي ﺑﺠﺎي درﻣﺎن و ﺗﺸﺨﯿﺺ، ﻧﻈﯿﺮ ﻓﻦ آوري ﻫﺎي ﺗﺼﻮﯾﺮﺑﺮداري ﭘﺮﻫﺰﯾﻨﻪ ﺧﻼص ﻧﻤﺎﯾﺪ . ﺑﺎﯾﺪ ﺗﻮﺟﻪ داﺷﺖ ﮐﻪ ﻗﺒﻞ از ارزﯾﺎﺑﯽ ﻣﺎﮐﺮوﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻨﻤﯽ، ﺳﺎﯾﺮ ﻋﻮاﻣﻞ، ﺑﺨﺼﻮص ﻋﻮاﻣﻞ ﭘﯿﺶ ازآزﻣﺎﯾﺶ ﮐﻪ ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﯾﺶ ﮐﺎذب پرولاکتین ﺳﺮم ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ، را ﺑﻪ دﻗﺖ ﻣﻮرد ارزﯾﺎﺑﯽ ﻗﺮار داد.
اﯾﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از:
ﺗﻐﯿﯿﺮات روزاﻧﻪ ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺧﻮن: ﺣﺪاﮐﺜﺮ ﻣﻘﺪار ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺳﺮم در ﺳﺎﻋﺎت ﭘﺎﯾﺎﻧﯽ ﺷﺐ، ﮐﻤﯽ ﻗﺒﻞ از ﺷﺮوع ﺧﻮاب ﻋﻤﯿﻖ و ﺣﺪاﻗﻞ ﻣﻘﺪار آن در ﺳﺎﻋﺎت ﻇﻬﺮ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻣﯽ ﺷﻮد. ﺟﻬﺖ ارزﯾﺎﺑﯽ ﺻﺤﯿﺢ ﻣﻘﺪار ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺳﺮم ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﺮداري ﺑﺎﯾﺪ در ﺣﺪﻓﺎﺻﻞ ﺑﯿﻦ 8 ﺗﺎ  11ﺻﺒﺢ ﺻﻮرت ﮔﯿﺮد.
ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻫﯿﺠﺎن، اﺳﺘﺮس و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎي ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ: ﺑﯿﻤﺎر ﻧﺒﺎﯾﺪ ﻗﺒﻞ از ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﺮداري ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻫﯿﺠﺎن اﺳﺘﺮس، ﺗﺤﺮﯾﮏ ﭘﺴﺘﺎن ﻫﺎ
و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻓﯿﺰﯾﮑﯽ ﺷﺪﯾﺪ ﺑﺎﺷﺪ.
ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﺷﻮد ﻗﺒﻞ از اﻗﺪام ﺑﻪ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﺮداري، ﺑﯿﻤﺎر ﺣﺪاﻗﻞ ﺑﻪ ﻣﺪت ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻋﺖ ﺧﻮاﺑﯿﺪه ﯾﺎ ﻧﺸﺴﺘﻪ اﺳﺘﺮاﺣﺖ ﮐﻨﺪ و ﺷﺐ ﻗﺒﻞ از آزﻣﺎﯾﺶ از آﻣﯿﺰش ﺟﻨﺴﯽ ﺧﻮدداري ﮐﻨﺪ.
ﺗﺄﺛﯿﺮ داروﻫﺎ: اﺳﺘﺮوژن ﻫﺎ، ﻣﺴﺪودﮐﻨﻨﺪه ﻫﺎي رﺳﭙﺘﻮر دوﭘﺎﻣﯿﻦ ﻧﻈﯿﺮ ﻓﻨﻮﺗﯿﺎزﯾﻦ و آﻧﺘﺎﮔﻮﻧﯿﺴﺖ ﻫﺎي دوﭘﺎﻣﯿﻦ ﻣﺎﻧﻨﺪ  ﻣﺘﻮﮐﻠﺮوﭘﺮاﻣﯿﺪ، ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﯾﺶ ﺷﺪﯾﺪ ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ و داروﻫﺎي آﻧﺘﯽ ﺳﺎﯾﮑﻮﺗﯿﮏ ﻧﻈﯿﺮ ﻫﺎﻟﻮﭘﺮﯾﺪول، داروﻫﺎي ﺿﺪﻓﺸﺎرﺧﻮن و آﻧﺘﯽ ﻫﯿﺴﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯾﯽ نظیر ﺳﺎﯾﻤﺘﯿﺪﯾﻦ و راﻧﯿﺘﯿﺪﯾﻦ، اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﺘﻮﺳﻂ در ﻣﻘﺪار ﭘﺮوﻻﮐﺘﯿﻦ ﺳﺮم را ﺳﺒﺐ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ.
 آزمایشگاه پاتوبیولوژی ژنتیک آرما، یکی از  مراکز مجهز آزمایشگاهی بخش خصوصی در کرج استان البرز  است که  با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن و منحصر به فرد  آزمایشگاهی و با رویکردی بیمار-محور در خدمت جامعه پزشکی و طیف وسیعی از بیماران مراجعه‌کننده از هموطنان گرامی و بیماران کشورهای همجوار قرار گرفته است و افتخار دارد به عنوان یکی از کامل‌ترین و بهترین آزمایشگاه‌های ا استان البرز در خدمت مردم عزیز این منطقه باشد.
آدرس :کرج ،بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ،برج قائم ، طبقه دوم
تلفن:36113-029
ساعات کار :7 صبح الی 20
پنج شنبه ها 7 صبح الی 14
 
سایت و اینستاگرام :armalab.ir